Sunday, August 8, 2010

Aisy Studio GA


Dianjurkan oleh AISY Studio

Tamat pada: 29 Aug 2010

Pandangan & Cadangan mengenai AISY Studio:

mula dari ilustrasi blog (dari atas ke bawah)
  1. Header Blog: kurang sesuai. dengan gambar baju2... kalau tengok product, tak ada baju pun. mungkin bole ganti dengan picture clutch / beg buatan kamu - jadikan dalam bentuk cartoon ke... mgkn nice & comel je tengok kan...
  2. Dolly: saye kenal design dolly ni :) hehe... sesuai la. since dolly pakai cartoon, so ilustrasi lain2 pun bole buat ala-ala cartoon...
  3. Background Blog: kemas & menarik. simple yet adorable. tak kacau tulisan. ok la tu
  4. Tulisan blog: warna ok. bole dibaca
  5. FB Page: tulisan kelabu tenggelam. susah nak baca. mungkin bole buat solid background instead of transparent?
  6. sy confused sikit... nama blog kamu Aisy Brand / Aisy Design / Aisy Studio? sebab sy jumpa tiga nama ni dalam blog ni... entah yang mana nak ikut. so kamu bole specify kan. pilih satu aje la... URL blog memang da tak bole kacau kan. tapi kalau nak kacau pun bole lagi. sebab usia blog baru sebulan lebih. market belum luas. lainla da link banyak tempat, agak susah / leceh nak tukar URL.
  7. labeling is good...
  8. label directory, kalau reti main dgn html, bole buat standard size aje 100x100. nmpk tersusun dan cantik :)
entry / product description
  1. Idea letak gambar pelbagai sudut is great. since ni online, customer tak dapat pegang melainkan barang yang da siap + smpai ke tangan
  2. lagi bagus kalau nyatakan saiz (measurement) of the products
  3. Nyatakan material yang digunakan utk membuat sesuatu produk tu. (fabrik, butang, embellishment, linen ke ape ke)
  4. Lagi menarik kalau kamu post fabrik2 yang kamu ada untuk dipilih customer. jenis fabrik. light weight cotton/ medium weight cotton ke apa ke... post jugak embellishment yang kamu ada (butang dll)
terms & conditions
  1. (bg sy sebagai customer) sy prefer T&C tak letak kat label atas. susah nak click2 smbil tengok barang. baik letak kat side bar aje. senang. mostly bile kite minat barang tu, kita nak tnya kan, nak email la... so email dll tu better letak kat side bar
comments
  1. buat pop-up windows utk comments. senang nak tengok barang... scroll2 smbil tulis comment
  2. word verification utk comment, bg sy tak perlu. bukan ada orang nak spam pun. leceh utk commenter. kalau nak tapis, bole buat must b approve by owner before publish :)
mmm.. itu aje la kot... good job...and hope ur business goes well :)

untuk tujuan penyebaran contest, sy tag:

Aween

2 comments:

NAA said...

tQ Dear.. wait for the final.. =)

.::Ge3bJiB::. said...

i will :)